Live din Brad
Cautare
Vremea
Dir.: nord
Coduri postale
Localitatea si strada:

Ceremoniile oficiale conform Legii 215/2016

Având în vedere prevederile Legii 215 din 11 noiembrie 2016 privind ceremoniile oficiale și modificările aduse de aceasta în ceea ce privește desfășurarea unor manifestări sau acțiuni organizate de o autoritate sau instituție publică, centrală sau locală, dedicată unui eveniment, este necesară stabilirea ordinii de precădere a participanților la ceremoniile desfășurate în municipiul Brad.
Astfel, conform art. 7, ordinea de precădere este:
1. Pozițiile 1-4 din anexă, dacă reprezentanții autorităților sau ai instituțiilor sau ai instituțiilor publice respective participă la ceremonie (Președintele României, președintele Senatului, președintele camerei Deputaților, Prim-ministrul).
2. Primarul municipiului Brad.
3. Președintele Consiliului Județean Hunedoara.
4. Prefectul Județului Hunedoara
5. Reprezentanții Altor instituții publice sau autorități conform ordinii de precădere stabilite conform art. 5 și 6 din legea 215/11.11.2016:
- Ministerul Apărării Naționale;
- Ministerul Afacerilor Interne (fiecare dintre reprezentanți - Poliție, Jandarmerie, ISU - poate depune câte o coroană cu flori).
- Ministerul Justiției;
- Ministerul Public;
- Alte ministere;
- Consiliul Local Brad;
- Structuri ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război legal constituite.

Potrivit art. 16, alin. (4): ”După încheierea ceremoniei oficiale, pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane.”