Live din Brad
Cautare
Vremea
Dir.: nord
Coduri postale
Localitatea si strada:

Categorie Curenta: Informatii

Sunteti aici: InformatiiFESTIVITATEA DE PREMIERE A SPORTIVILOR BRADENI CU REZULTATE 2013

[Citeste mai mult...]Sfanta Mare Mucenita Varvara sarbatorita la Brad

Sute de credincioşi au participat miercuri, 4 decembrie 2013, la slujba de hram a bisericii cu hramul Sfânta Mare Muceniţă Varvara şi Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul Micro I Peste Luncoi. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, format din preot paroh Stan Ioan, preot protopop Jorza Ioan, preot Letea Alexandru, preot militar Mates Gabriel, preot exarh Visarion şi diaconul Nifon, de la Mănăstirea Crişan, judeţul Hunedoara. După Sfânta Liturghie şi Slujba de hram, s-a ţinut, la iniţiativa Fundaţiei „Auraria-Barza" Brad, un parastas de pomenire a celor 87 de mineri de la minele Barza şi Ţebea, ce au decedat în urma unor accidente de muncă. Primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu, prezent la această frumoasă sărbătoare, a declarat: „Parastasul ridicat celor ce s-au jertfit in lupta cu muntele pentru a scoate la lumina aur si carbune din minele Barza si Tebea, este un gest firesc de aducere aminte a comunitatii pentru acesti oameni minunati care au fost minerii din zona Brad. Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca ca prin martirul lor in adancuri au ajuns in ceruri intr-o lume mai buna." Un grup de credincioşi, alaturi de functionari ai administratiei publice locale, membri ai Fundaţiei „Auraria-Barza" şi conducerea parohiei Brad III au oferit cu ocazia acestui parastas, tuturor celor prezenţi, vin fier, sărmăluţe şi cozonac, într-o atmosferă specială creată de acordurile imnului minerilor şi a colindelor tradiţionale româneşti. La final un grup de copii de la Scoala generala "Mircea Santimbreanu" au oferit celor prezenti un frumos program de colinde.

[Citeste mai mult...]„Dumnezeu nu uită de om, cum uită omul de Dumnezeu." - Cuvinte alese ale Părintelui Arsenie Boca. Este binecunoscut faptul că Zian Boca a urmat cursurile şcolii primare şi liceul la Brad. În 1929 a absolvit cursurile liceale la Liceul „Avram Iancu" din Brad şi la momentul absolvirii a fost desemnat de către directorul liceului de atunci să planteze un stejar în curtea liceului, care astăzi poartă denumirea de „Gorunul lui Zian". În anul 2003 conducerea Colegiului Naţional „Avram Iancu" a amenajat într-una din sălile impresionantei clădiri un paraclis cu denumirea „Arsenie Boca", loc în care tinerii liceului se reculeg cu multă

[Citeste mai mult...]Joi 14 noiembrie 2013, Casa de Cultura Brad, lansare de carte

[Citeste mai mult...]Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece

ACTELE NECESARE ÎN VEDEREA ÎNTOCMIRII DOSARULUI PENTRU OBŢINEREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI ÎN SEZONUL RECE 2013 - 2014 VENIT MAXIM PE MEMBRU DE FAMILIE 786 LEI - ENERGIE TERMICA (pentru PERSOANE SINGURE - 1082 LEI) VENIT MAXIM PE MEMBRU DE FAMILIE 615 LEI - LEMNE VENIT MAXIM PE MEMBRU DE FAMILIE 615 LEI - ENERGIE ELECTRICĂ

[Citeste mai mult...]Un moment festiv deosebit a avut loc în data de 24 octombrie 2013, când la sediul Primăriei municipiului Brad, au fost primiţi sportivii cu performanţe deosebite la Campionatului Mondial IKU -CAORLE ITALIA 2013. Aceştia sunt următorii: Cioara Gabriel - 10 ani - Kata, medalie de aur; Coroiu Andreea - 9 ani -Kumite +40kg, medalie de aur; Mariş Alexandru 15 ani - Kumite Echipe, medalie de aur; Demian Marius - 16 Ani - Kumite echipe, medalie de aur; Krech Samuel -10 Ani -Kata, medalie de argint; Albulescu Robert 11 Ani - Kumite individual - 45 Kg., medalie de bronz şi Tomesc Răzvan -20 ani -Kumite echipe şi Kumite rotativ, medalie de bronz. Alături de aceşti minunaţi copii a fost şi instructorul Sorin Avram -centura neagră -2 dan. Sportivii din cadrul Clubului Empi Karate Brad au fost întâmpinaţi de către primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu şi de un grup de funcţionari ai instituţiei. Cu acest prilej le-a fost înmânată o Plachetă de excelenţă şi au fost prezentate performanţele sportivilor. Cu această ocazie primarul municipiului Brad, dl. Florin Cazacu a spus următoarele: „ Clubul Empi Karate Brad activează în municipiu de peste 10 ani şi de-a lungul vremii a antrenat peste 500 de sportivi. Unii dintre ei au obţinut rezultate deosebite în întrecerile naţionale şi internaţionale şi performanţa lor ne face să fim mândri. Felicit sportivii, instructorul şi totodată părinţii pentru efortul susţinut. Consiliul local al municipiului a susţinut financiar anumite proiecte avansate de către Clubul sportiv şi vom încerca să susţinem financiar şi pe viitor activitatea lor, fiind evident o activitate benefică pentru aceşti tineri şi pentru municipiul Brad." Festivitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă destinsă şi s-a încheiat cu un protocol oferit de către Primărie.  

[Citeste mai mult...]Let's do it, Romania! Let's do it, Brad!

În cadrul campaniei „Let's do it, Romania" s-au înscris, până la această dată, peste 160 de voluntari din municipiul Brad, mare majoritate fiind elevi ai unităţilor şcolare. Participanţii la această acţiune, ajunsă în acest an la a patra ediţie, vor desfăşura activităţi de curăţenie în data de 28 septembrie în unele zone din municipiu. Zonele vizate din municipiul Brad care vor fi curăţate sunt: malurile pârâului Luncoi din cartierul Micro I, albia majoră a răului Crişul Alb şi malurile pârâului Luncoi din zona Parcului Tineretului şi zona cuprinsă între str. Ion Creangă şi terasamentul căii ferate şi altele. Acţiunea se doreşte a fi un semnal de alarmă tras de tinerii brădeni pentru a sanţiona lipsa de simţ civic a celor care aruncă deşeuri menajere în locuri neamenajate. Primăria municipiului Brad şi operatorul local de salubrizare vor pune la dispoziţia voluntarilor logistica necesară pentru buna desfăşurare a acţiunii. „Sperăm ca acţiunea noastră să conştientizeze populaţia cu privire la necesitatea menţinerii unui mediu curat şi gestul voluntarilor să sanţioneze pe cei insuficient educaţi în sensul menţinerii curăţeniei în oraşul nostru, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad Cei care doresc să participe la această acţiune sunt aşteptaţi sâmbătă, 28 septembrie 2013,la ora 9.00 în Parcul Tineretului din municipiul Brad, în zona scenei.

[Citeste mai mult...]Programul "Zilelor municipiului Brad", editia a XII-a, 9-11 august 2013

[Citeste mai mult...]Regulamentul concursului de fotografie si videoclipuri - cu ocazia Zilelor Municipiului Brad, editia a XII-a

Concurs de fotografie Conditii generale • Concursul foto este organizat de catre Primaria municipiului Brad, denumită în continuare Organizator, în cadrul Zilelor Municipiului Brad, editia a XII-a. • Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului. • Tematica concursului este "Brad - 4 anotimpuri"

[Citeste mai mult...]Municipiul Brad va găzdui joi, 11 iulie 2013, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ŞI TINERET - ,,CARPATICA", aflat la ediţia a XIV-a. Spectacolul va avea loc în Parcul Tineretului începând cu ora 17.30 şi vor participa formaţii de folclor din România, Franţa, Serbia, Bulgaria, Turcia şi Ungaria.  

[Citeste mai mult...]