Live din Brad
Cautare
Vremea
Dir.: nord
Coduri postale
Localitatea si strada:

Comori folclorice

 • Ansamblul folcloric DOINA CRISULUI al Casei de Cultura
 • Asociatia artistilor plastici MARCEL OLINESCU al Case de Cultura
 • Corul BÂLEA BOAR al Casei de Cultura
 • Festivaluri
 •  

  Adresa: CASA DE CULTURÃ BRAD
  Str. Independentei, Nr. 6
  Cod. 335200, Loc. Brad, Judetul Hunedoara

  Organizeazã în fiecare an douã festivaluri - concurs interjudetene de muzicã popularã, ambele aflate în acest an la cea de-a IX-a editie.

  1. Festivalul - concurs interjudetean "COMORI FOLCLORICE" pentru tarafuri si grupuri instrumentale de muzicã popularã (22 - 23 mai 2003).

  Scopul: Revitalizarea grupurilor instrumentale si tarafurilor traditionale precum si unor actiuni culturale prestigioase, care presupun o vitalã revenire la virtutile folclorului muzical românesc.

  2. Festivalul - concurs interjudetean "FELICIAN FÃRCASIU" pentru solisti vocali de muzicã popularã (12 - 14 septembrie 2003) - legat de manifestãrile culturale prilejuite de "Serbãrile Nationale" de la Tebea.

  Scopul: Descoperirea unor noi tinere talente si promovarea unor autentice valori ale folclorului nostru muzical, dar si omagierea personalitãtii aceluia care a fost Felician Fãrcasiu, omul si interpretul de neuitat.

  Juriul: Format din personalitãti marcante ale folclorului muzical românesc, va aprecia calitãtile interpretative, autenticitatea repertoriului si costumelor populare.